
Ankara Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olan Ankara, aynı zamanda ülkenin en büyük ikinci şehridir. Anadolu’nun tam göbeğinde yer alan şehirde, Türkiye tarihine ait derin izler bulabilirsiniz.
Bizler de bu şehirdeki serüveninizi kolaylaştırmak adına kapsamlı bir Ankara gezi rehberi hazırladık. İşte Ankara’ya gittiğinizde görülecek en iyi yerler:
Anıtkabir

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı, Türk Kurtuluş Savaşı’nın ve inkılaplarının önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı ve anıt mezarı olan ve Anıttepe’de (eski adıyla Rasattepe) inşa edilen Anıtkabir, yapımının tamamlanmasının ardından 10 Kasım 1953 yılında Atatürk’ün naaşının Etnografya Müzesi’nden getirtilmesiyle ziyaretçilere açılmıştır. Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” vecizesi rehber edinilerek çeşitli yabancı ülkelerden ve Türkiye’nin bazı bölümlerinden getirilen fidanlarla kurulan Barış Parkı ve Atatürk’ün naaşının da bulunduğu Anıt Blok olmak üzere iki ayrı kısma ayrılan Anıtkabir, Mozole Bölümü, Aslanlı Yol, Tören Meydanı, Atatürk Müzesi gibi önemli bölüm ve kısımlarıyla ziyaretçilerine açıktır.
Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi

Anıtkabir’de, Atatürk’ün mozolesinin bulunduğu Şeref Salonu’nun altında bulunan ve 3 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, 1960 yılında açılmış olup Atatürk’ün özel eşyaları, Çanakkale Kara ve Denuz Savaşları panoraması, Sakarya Meydan Muhaberesi ve Büyük Taarruz panoraması, Atatürk devrimlerinin fotoğraf ve açıklamalarla tanıtıldığı koridor olmak üzere dört bölümden bulunmaktadır.
Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Ankara’nın Ulus semtinde bulunan ve başlangıçta sadece Hitit dönemine ait eserlerin sergilendiği müze, sonrasında diğer uygarlıklara ait eserlerle zenginleştirilerek Hitit Müzesi olmaktan çıkıp Anadolu Medeniyetleri Müzesi adını alan tarih ve arkeoloji müzesidir. Paleotik Çağ’dan günümüze kadar Anadolu arkeolojisi sergilenen müzede yer alan, M.Ö. 6200 yıllarına ait olan ve Çatalhöyük kent planını içeren harita dünyanın bilinen en eski haritadır.
15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı

15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı (Eski adıyla Kızılay Meydanı); Ankara’nın kalbi konumunda olan, doğudan Ziya Gökalp Caddesi (Kolej, Kurtuluş), batıdan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (Kısaca GMK Bulvarı) (Demirtepe, Maltepe, Tandoğan), kuzey-güney ekseninde ise Atatürk Bulvarı (Sıhhiye, Ulus, Bakanlıklar, Kavaklıdere) yollarının kesişiminde yer alan Kızılay Meydanı, Ankara’nın her tarafına ve her tarafından ulaşımın kolayca sağlandığı ve çok sayıda büro, kafe, mağaza ve park barındıran Ankara’nın kent meydanıdır.
Ankara Kalesi

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Ankara Kalesi’nin zaman yapıldığına dair kesin bir bilgi olmamakla beraber M.Ö. 2. yüzyıl başında Galatların Ankara’ya yerleşmesi esnasında kalenin varlığının olduğu bilinmektedir. Tarihi bir kale olan Ankara Kalesi, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde birçok kez tadilattan geçmiştir. Yapıda her yıl çeşitli festivaller düzenlenmektedir.
Atakule

Anıtkabir ile birlikte Ankara’nın simgesi konumunda olan ve döner restoranlı kulesi ile bir alışveriş merkezi olan Atakule, Çankaya semtinde Zübeyde Hanım Meydanı’na cepheli konumdadır.
Gençlik Parkı

Ulus semtinde bulunan ve Cumhuriyetin ilk yıllarında bataklıklarla kaplı olan 28 hektarlık bir alan üzerine kurulu olan Ankara’nın simgelerinden Gençlik Parkı, içinde İtalyan oyun parkı olan lunapark da barındıran tarihi bir parktır.
Kurtuluş Savaşı Müzesi (I. TBMM Binası)

I. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak kullanılan ve cumhuriyetin ilk yönetim merkezi olan binada yer alan Kurtuluş Savaşı Müzesi, dönemin ruhunu anlatan yazışma ve haber araçlarının yanı sıra Lozan Antlaşması ve Sevr Anlaşması’na ait belgelerin de sergilendiği, milli bir heyecanın eseri olarak Kurtuluş Savaşı anılarını yansıtan bir müze olarak ziyaretçilerine açıktır.
Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM Binası)

1924 yılından 1960 darbesine kadar kullanılan II. TBMM binası içerisine kurulan Cumhuriyet müzesi, 1924 – 1960 yılları arasındaki Türkiye tarihine yolculuk yaptırmaktadır.
Ankara Etnografya Müzesi

Türk Sanatının Selçuklu Devrinden günümüze kadar devam eden örneklerinin sergilendiği Etnografya Müzesi, Kurtuluş Savaşı’nda cuma namazlarının kılındığı ve eski adıyla Namazgâh Tepesi olan yerde 1930 yılında kurulmuştur. 1953 yılına kadar Atatürk’ün naaşının kaldığı yerde, anısına ithafen sembolik bir kabir bulunmaktadır.
Ankara Resim ve Heykel Müzesi

Ankara’nın Ulus semtinde, Namazgâh Tepesi’nde bulunan sanat ve kültür müzesi Ankara Resim ve Heykel Müzesi, Abidin Dino’dan Osman Hamdi Bey’e kadar birçok sanatçının resim, heykel, seramik, baskı ve Türk süsleme sanat eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Müzede, 6 salonda 750 kadar yapıt sergilenmekle birlikte envanterinde 1124 sanat eseri olduğu bilinmektedir.
Ulucanlar Cezaevi Müzesi

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan ve 1925 – 2006 yılları arasında faaliyet göstermesinin ardından 2010 yılında müze olarak faaliyet göstermeye başlayan Ulucanlar Cezaevi Müzesi, 68 kuşağının önde gelen isimlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın cezaevi avlusunda idam edilmesi, 1980 ihtilalinin ilk infazlarının yine burada gerçekleşmesi ve çok sayıda ünlü tutuklu ve mahkûma ev sahipliği yapması ile meşhurdur.
Ulus Meydanı ve Atatürk Heykeli

Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından, Yenigün Gazetesi öncülüğünde Türk Kurtuluş Savaşı kahramanlarının anısına yapılan Ankara Zafer Anıtı, 24 Kasım 1927 yılında açılmıştır. Adını zafer kazanılan savaşın yapılmış olduğu meydanda alan “Sakarya” isimli atın üzerinde gösterilen Atatürk, heykelde ileriyi gören bir önder olarak canlandırılmıştır. Kaide üzerinde bulunan kabartmalarda da Türk halkının kökeni, Türk Kurtuluş Savaşı gibi konular işlenirken anıtın dört yanındaki üç figürden ikisi ülkeyi koruyup kollayan Mehmetçiği, diğer biri ise Türk kadınını simgeleyerek milli birlik ve dayanışma temsil edilmek istenmiştir.
Hamamönü Tarihi Evleri

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin en yoğun bir şekilde gerçekleştirildiği yer olarak tanımlanan Hamamönü, bölgede bulunmakta olan 19. yüzyıl sivil mimarlık örneği tarihi binaların restore edilmesi sonucunda yeniden canlandırılan tarihi bir bölgedir. Birçok müze, restoran ve kafe barındıran bölge turistlerle birlikte yerli halkın uğrak yerlerindendir.
Hacı Bayram-ı Veli Camii

Ankara’nın Ulus semtinde bulunan ve Hacı Bayram Veli tarafından kurulmuş olan Bayrami tarikatının külliyesi olarak yapılmış olan Hacı Bayram Veli Camii, günümüzdeki mimari yapısı ile 17. ve 18. yüzyıl camilerinin karakter özelliğini taşımaktadır. Ahşap ve ahşap üzerinde bulunan kalem-işi süslemeleri, çini süslemeleri bakımından da oldukça zengin olan cami, adını bahçesindeki Hacı Bayram Türbesi’nden almaktadır.
Augustus Tapınağı

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan ve Hacı Bayram Cami’nin hemen bitişiğinde yer alan Augustus Tapınağı, dünyada Ankara Anıtı olarak da bilinmekte olup bu kaynak tapınağı duvarlarına Latince ve Yunanca olarak iki dilde yazılmış yazıtları ile tahmini olarak M.Ö. 25 -20 yılları arasında inşa edilmiş olan bir tapınaktır.
Roma Hamamı

Ankara’nın Ulus Meydanı’nda bulunan ve Sağlık Tanrısı Asklepios adına Roma İmparatoru Caracalla tarafından 3. yüzyılda yaptırılan Ankara Roma Hamamı, hamamın yanında mezar taşları, lahitler ve Augustus Tapınağı’na kadar devam eden sütunlu yoldan geriye kalan sütun parçalarını da bünyesinde barındırmaktadır. Bunun yanında yapılan kazılar sonucunda hamamda Frig, Roma ve Bizans katları bulunmuş ve yer yer de Selçuklu ve Osmanlı izlerine rastlanmıştır.
Ankara Atatürk Evi Müzesi

Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ve büyüdüğü evin bir kopyası olarak inşa edilen Ankara Atatürk Evi Müzesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine inşa edilen bir müzedir.
Pembe Köşk (İsmet İnönü’nün Evi)

Ankara’nın başkent olmasının ardından ülkede, sosyal ve kültürel anlamda birçok ilklere sahne olan ve İsmet İnönü’nün 48 yıl yaşadığı ev olan Pembe Köşk, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunmaktadır. Pembe Köşk her yıl 23 Nisan’ı içine alan yaklaşık 1 ay ve 29 Ekim’i içine alan yaklaşık 1 ay olmak üzere iki kez ücretsiz olarak ziyarete açılmaktadır.
Türk Hava Kuvvetleri Müzesi

Ankara’da İstanbul Yolu’nun Şaşmaz Mevkii’nde 1998 yılında Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen tarafından açılan Türk Hava Kuvvetleri Müzesi, Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeki her türlü belge ve askeri malzemelerle ziyaretçilerini beklemektedir.
Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi

Türk Kurtuluş Savaşı zamanında Mehmet Akif Ersoy’un Ankara’nın Altındağ ilçesinde ikamet ettiği ve başta İstiklal Marşı olmak üzere bir çok şiirini yazdığı yer olan ve öncesinde Tacettin Dergahı olan mekan, sonrasında müzeye dönüştürülerek Mehmet Akif Ersoy Müze evi adını almıştır. Müzede Mehmet Akif Ersoy’a ait eşyalar ve fotoğraflar sergilenmektedir.
Ankara Rahmi M. Koç Müzesi

Ankara’nın Altındağ ilçesinde 2005 yılında hizmet vermeye başlayan ve Ankara Kalesi ana giriş kapısının karşısındaki eskiden At Pazarı olarak bilinen mevkide yer alan Ankara Rahmi M. Koç Müzesi, Çengelhan ve Safranhan isimli iki binadan oluşan Ankara’nın ilk sanayi müzesidir. Ankara’nın Altındağ ilçesinde 2005 yılında hizmet vermeye başlayan ve Ankara Kalesi ana giriş kapısının karşısındaki eskiden At Pazarı olarak bilinen mevkide yer alan Ankara Rahmi M. Koç Müzesi, Çengelhan ve Safranhan isimli iki binadan oluşan Ankara’nın ilk sanayi müzesidir.
Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan, arkeoloji eserlerinin yanında geçici sergilerin de düzenlendiği arkeoloji ve sanat müzesi olan Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Yüksel Erimtan’ın yaklaşık 2000 parçalık koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır.
ODTÜ Toplum ve Bilim Merkezi

Bilimsel farkındalığın toplum üzerinde artırılması amacıyla 2006 yılında kurulan ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye’nin ilk toplum ve bilim merkezidir.
Gökyay Vakfı Satranç Müzesi

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan ve 110 ülkeden 703 satranç takımının sergilendiği Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, 31 Ocak 2012 tarihinde Guiness Rekorlar Kitabı’na girmiş ve Türkiye’de, tescilli ilk ve tek satranç koleksiyonuna sahiptir.
MTA Şehit Cuma DAĞ Tabiat Tarihi Müzesi

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin ilk ve en büyük tabiat müzesi olan MTA Genel Müdürlüğü Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi, 1968 yılında MTA’nın arazi çalışmalarından toplanan örneklerin sergilenmesi ve depolanması amacıyla kurulmuştur. Üç kattan oluşan müzenin giriş kısmı uzay, birinci katı hayvan ve bitki fosili, ikinci katı kayaç, mineral ve süs taşları, üçüncü katı “bilim tüneli olarak da adlandırılan jeolojik alanlar üzerine kurulmuştur.
Altın Köşk Anadolu Mimarlık Ve Mobilya Kültürel Miras Müzesi
Şatafatlı yapısı ve gizemli görünümü ile dikkatleri üzerine çeken ve ahşapları 500 yılda yetişen ve nadir bir ağaç türü olan kızıl ağaçtan yapılan mimarlık ve mobilya müzesi Altın Köşk Müzesi, Ankara’nın Bilkent semtinde ziyaretçilerini beklemektedir.
Cermodern
Ankara’nın Altındağ ilçesinde, Sıhhiye meydanına yakın bir konumda bulunan ve 2010 yılında açılan Cermodern, sergiler ve etkinlikleriyle şehre farklı bir hava katmayı başaran modern sanat müzesidir.

Güvenpark Anıtı

Ankara’nın Kızılay Meydan’ında, Türk Polis Teşkilatı ve Türk Jandarması’na adana Güvenpark Anıtını da barındıran Güvenpark, ismini de bu anıttan almıştır.
Altınköy Açık Hava Müzesi

Şehirleşme ve şehirleşme karşısında yok olmaya yüz tutmuş köylere vurgu yapma amacı ile Ankara’nın Altındağ ilçesinde kurulan bir açık hava müzesi olan Altınköy Açık Hava Müzesi, 1930 – 1950 ‘li yılların köy mimarisini, geleneklerini ve kültürlerini örnek alarak tamamen bir köy hayatı yansıtacak şekilde kurulmuştur.
Ankara Botanik Parkı

Ankara ilinin Çankaya ilçesinde 1970 yılında kurulan ve 65 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Ankara Botanik Parkı, şehrin en popüler parklarından birisidir.
Dikmen Vadisi

Şehrin kargaşasından uzaklaşmak için Ankaralıların uğrak mekanlarındandır biri olan ve çeşitli ağaç türleri ile birlikte su öğeli büyük bir göle sahip olan Dikmen Vadisi, kaçak ve gecekondulaşmaya maruz kalan alanın düzenlenmesi sonucu 1994 yılında açılmıştır.
Anfa Altınpark

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan ve Doğu Akdeniz ülkeleri arasında yılın parkı seçilen Altınpark, gölet ve bahçeler, üretim sahaları, mini golf sahası, olimpik yüzme havuzu, Kültür merkezi, At Tavlası, kına ve düğün salonları gibi dinlenme ve eğlence mekanlarıyla ve ‘ini yeşil alanın oluşturduğu Ankara’nın en büyük rekreasyon alanlarından birisidir.
Mogan Parkı ve Mavi Göl

Ankara şehir merkezinin 25 km güneyinde, Gölbaşı ilçesinde bulunan ve Türkiye’de ilan edilmiş 15 özel koruma bölgesinden biri olan “Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi” içerisinde bulunan Mogan Parkı ve Mavi Göl, bulunduğu bölgede sulak alan ve rekreasyon mekân açısından önem teşkil eden bunun yanında kendisine has faunası ve florası olan bir set gölüdür.
Kuğulu Park

Ankara’nın Kavaklıdere Mahallesi’nde bulunan ve havuzunda kuğular, kazlar ve tavukların da yer aldığı Kuğulu Park, parkın simgesi kuğuların yanında 24 farklı kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır.
Seğmenler Parkı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde 1983 yılında açılan ve bünyesinde havuzlar, çocuk parkı, amfi tiyatronun da yer aldığı Seğmenler Parkı, çeşitli kültürel ve eğlence etkinlikleri ile Ankaralıların uğrak noktalarındandır.
Göksu Parkı

Ankara Eryaman’da bulunan ve eski Susuz göleti üzerine kurulu olan Göksu Parkı’nda, restorant, kafe, dinlence ve mesire alanlarının yanısıra lunapark bölümü ile yürüyüş ve koşu yolları bulunmaktadır. Ankara’nın büyük parklarından biri olan rekreasyon alanında, model araba, tenis, plaj voleybolu, go-kart, su bisikleti, futbol, yürüyüş, basketbol, voleybol ve dağ kızağı sporları yapılabilmektedir.
Cemre Parkı

Bünyesinde çim alan, çocuk oyun alanı, spor alanı, havuz alanı ve koşu yolu barındıran Cemre Parkı, Demetevler Bağdat Caddesi ile Kerkük Caddesi arasında yer almakta olup 1988 yılında Turgut Özal tarafından açılışı gerçekleştirilmekle birlikte açılışa Margaret Thatcher da katılmıştır.
Eymir Gölü

Kendine has flora ve faunaya sahip olan Eymir Gölü, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinin kuzey kesiminde bulunmakta olup arazisi Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne aittir. Yaklaşık 4 metre derinliğe sahip olan ve canlı çeşitliliği ile özellikle kışları büyük ilgi gören gölün çevresinde çeşitli restoranlar ve büfeler bulunmaktadır.
Kurtuluş Parkı

Ankara’nın en meşhur parklarından biri olan Kurtuluş Parkı, çim alanı, havuz alanı, piknik alanı, çocuk oyun alanı ve spor alanı ile Ankaralıların uğrak yerlerindendir.
Haydar Aliyev Parkı

Merhum Azerbaycan lideri Haydar Aliyev anısına yapılan Haydar Aliyev Parkı, bünyesinde anıt heykel, tören alanı, iki adet havuz, amfi tiyatro, spor sahaları, soyunma odaları, çocuk oyun alanı, fitness alanı, kafe, yürüyüş yolları, kamelyalar ve dinlenme alanlarını barındırmaktadır.
Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı

1997 yılında Ankara’nın Keçiören ilçesinde kurulan Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, bünyesinde kümes hayvanları, sülünler, kıl keçileri, kamerun koyunu, papağan türleri, turnalar, devekuşları, köpek, kangal ve Belçika kurdu, karaca, midilli tay ve Ankara keçisi, taçlı turnalar ve akvaryum balıkları barındırmaktadır.
Akköprü

Bağdat ticaret yolunun Ankara kavşağında yer alan ve 1222 yılında dönemin Ankara valisi Kızıl Bey tarafından yaptırılan Akköprü, Osmanlı döneminde kervanların, askere ve hacca giden insanların uğurlandığı ve yola çıktığı nokta olmuştur. İstanbul yolu üzerinde bulunan köprünün altından Ankara Çayı geçmektedir.
Estergon Türk Kültür Merkezi

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan ismini Macaristan’daki Estergon kalesinden alan Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi, 2005 yılında açılmış olup restoranlara ve çarşıya ev sahipliği yapan binası ile Türk tarihî ve kültürünün yaşatıldığı bir yerdir.
Kocatepe Camii

Ankara’nın Kocatepe semtinde bulunan ve Mimar Sinan’ın geliştirdiği mimari üsluba kalınarak 4500 m² ‘lik bir alan üzerinde 20 yıllık bir sürede inşası tamamlanarak 1987 yılında açılan Kocatepe Camii 88 metre uzunluğunda olup 4 minaresi vardır. Sanasal ve işçilik açısından eski camilerden bir farkı olmayan yapı Ankara’nın en büyük camileri arasında başlarda gelmektedir.
Ahmet Hamdi Akseki Camii

Ankara Eskişehir yolu Bilkent kavşağında, Diyanet İşleri Başkanlığının hemen yanı başında yer alan Ahmet Hamdi Akseki Camii, eski Diyanet İşleri Başkanı Ahmet Hamdi Akseki anısına yapılmıştır.
Beştepe Millet Camii

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde yer alan ve üç bin kişinin aynı anda ibadet etmesine imkân tanıyan Beştepe Millet Camii, 2015 yılında hizmete açılmıştır.
Elmadağ Kayak Merkezi

Ankara şehir merkezinin 17 km güneydoğusunda bulunan ve Elmadağ’ın kuzey yamacında yer alan Elmadağ Kayak Merkezi, Ankara Gençlik ve Spor il müdürlüğüne ait kayak evi ile kayak sezonu sayılan Ocak-Mart ayları arasında ziyaretçilerini beklemektedir. Elmadağ Kayak Merkezi’nin ana pist uzunluğu 400 metre olmakla birlikte tesiste 650 ve 350 metre uzunluğunda iki tane teleski bulunmakta birlikte teleski saatte 720 kişi taşıyabilmektedir.
Sincan Harikalar Diyarı

Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan ve Avrupa’nın en büyük parklarından biri olma özelliği taşıyan Sincan Harikalar Diyarı, bünyesinde halı sahalar, basketbol sahaları, tenis kortları, mini golf sahaları, go kart alanı, kaykay pisti ve 5000 kişi oturma kapasiteli Nejat Uygur amfi tiyatrosu barındırmaktadır. Parkı ve Masal Adası’nı ziyaret etmek ücretsizdir. Sadece park içerisindeki aktiviteler ve lunapark kısmındaki oyuncaklara biniş için ücret ödersiniz.
Aqua Vega Akvaryum

Ankara’nın Mamak ilçesinde Nata Vega Outlet içerisinde yer alan ve Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük tünel akvaryumuna sahip Aqua Vega Akvaryum, 21 bölümü ile 2011 yılında 450.000 metrekare alan üzerine kurulmuştur.
AŞTİ Otogar

Türkiye’de inşa edilmiş en büyük otobüs terminali olma özelliğine sahip olan AŞTİ Otogar’a Ankaray ve otobüslerle ulaşım mümkündür.
Ankara Esenboğa Havalimanı (ESB)

Türkiye’nin başkenti Ankara’ya hizmet vermekte olan Ankara Esenboğa Havalimanı 1955 yılında açılmış olup; havalimanına ulaşım shuttle, taksi ve 442 hatlı belediye otobüsleri ile sağlanmaktadır.