Herkül’ün altın postu aramak için geldiği, Yunanlıların Hz. Yusuf heykelini aramak için seferler düzenlediği ve Amazon savaşçı kadınlarının erkeklerden uzak bir dünya kurarak yaşadığı rivayet edilen Giresun Adası’nda Türkiye’nin ilk mitolojik “zamanda yolculuk” turizmi gerçekleştiriliyor.
Karadeniz Bölgesi‘nin yaşanabilir tek adası olan Giresun Adası, turizme açıldığı 2015 yılından beri ziyaretçilerini efsanevi özellikleriyle birlikte ağırlıyor. 40 dönümlük bir alanı kaplayan ada, manastır harabesi ve sur gibi tarihi kalıntıları da bünyesinde barındırıyor.

Karadeniz Bölgesi‘nde Akdeniz ikliminin görüldüğü tek yer olan adaya ulaşım, Giresun şehir merkezinden kaldırılan vapur seferleri ile sağlanıyor. Ada doğal koruma alanı olduğundan, ekosistemini bozmamak adına günlük bir ziyaretçi üst limiti de belirlenmiş durumda.
Küresel koruma altında olan 4 kuş türüyle birlikte 22 çeşit kuşun yaşadığı, 4 kuş türünün de üreme alanı olarak kullandığı ada aynı zamanda doğal bir botanik bahçe görevi de üstleniyor.

Yunan mitolojisinin en önemli karakteri Herkül’ün Giresun Adası’ndaki altın post arama macerasını, adadaki “zamanda yolculuk” uygulamasıyla M.Ö. 800’lü yılları yaşayarak bizzat Herkül’den dinliyorsunuz. Amazon Savaşçı Kadınlarının yaşamasının yanı sıra Hz. Yusuf’un altından heykelinin de bu adada saklandığı düşünülüyor. Üstelik Yunanlılar bu heykeli bulabilmek için tarih boyunca Giresun Adası’na 40’dan fazla sefer düzenlemiş.
Dünyaca ünlü Zamanda Yolculuk konseptinin de (Bridging Ages) üyesi olan Giresun Adası‘nın tarih, mitoloji ve doğal hayatla harmanlanmış öyküsü sizlerin ziyaretini bekliyor.
Adayı ziyaret etmek ve gezi planlarınıza eklemek için Gezimingo’da Giresun Adası sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Bizans izlerini görmek insanı tuhaf yapıyor, bundan seneler önce bu topraklarda onların yaşadığını bilmek vay be dedirtiyor..
devamı ?
Giresun tv gencler kisa klipler cekip gosterin tv kanalarinda cok geri kaldik lutfen.
Televizyon kannallarinda Giresun turizmi ile ilgili reklamlar olsa Giresun turist akinina ugrayabilir
29 Haziran 1916 Kapantaşı ve Ağaçbaşı yaylası müsademelerinde şimdiye kadar 7 zabit 150 nefer mecduhumuz vardır. Gece Ağaçbaşı yaylasyla Harmankokulu tepesi askerimiz tarafından zaptedilmiştir. bomba muharebesi yapılmıştır. M.Fevzi Çakmak Günlükleri
yauv he he he
Dinazor ne alaka yahu? Melih Gökçek mi yapıyor projeyi?
TEBRİKLER ve ÇOK TEŞEKKÜRLER
yaşasın giresun kalesi…
Pazar günü Feshane de Giresun blog standını baktım yoktu neden?
cok bilgilendiren bir is yapiyorsunuz basarilarinizin devamini dilerim
özellıkle ahşap yollar çok ilgimi çekti çünkü adanın yeşilliği kalmaz gelenlerden bu projeye göre.Çimlere basmamak lazım… 🙂 Bir de bir ricam var. Huafelerin yeniden canlanmasına izin verilmemesini istiyorum. Yalnızca tanıtıcı amaçlı olmalı
Okumak bile mutlu etti umarım hüsran olmaz
Bunu Giresun vekilleri duyar inşallah.
InsAllah gerçekleşir bu proje de Giresun’umuz da gelişir 🙂
Isallah,dogrudur.
Okumak bile heyecanlanmama yetti 🙂 İnşallah en kısa zamanda hayata geçer. Artık Giresun farkını gösterelim herkese.
İnsallh ordunun tepesinden kurtulacaz:)
İnşallah kağıt üzerinde kalmaz bu proje de. Tıpkı kaleden teleferik projesi gibi…
Proje sürecini giresun turizm altyapı hizmet birliğinin sayfasından takip edebilirsiniz. Sayın valimiz Hasan Karahan’ın videolu basın bültenini izlemelisiniz.
yani giresun adası ticarethaneye dönüşüyor ne sevimli yine beton yine beton 🙂
Eda Hanım, doğallığın korunması için herhangi bir betonarme yapılanmasına müsaade edilmeyecek.
Super bir proje umarim lafta kalmaz
Bu muhteşem adanın ilk korsanı olmak isterim…
Bu kadar iş sezon sonuna kadar nasıl bitecek merak içindeyiz haydi bakalım
İnsanların bilgilendirmeniz çok güzel ayrıca giresun’un özel bir bloğu olması ayrı bir güzel tanıtmanız verdiğiniz ve vereceğiniz tüm bilgi ve görsel öğeler için teşekkürlerimi sunar başarılar diler ellerinize sağlık …
Sonunda artk bir gidelim görelim çok iyi olur
bu sezon için ihtimal vermiyorum . . Proje nasıl şekillenecek bilmiyorum ama bu sene için uygun olmaz zamanla yapılsın ama eşi benzeri olmasın derim . Kalite eşittir biz olalım
Cook guzell olurrr cookk srtik ordunun boztepesnden kurtuluruzzz 🙂
Çok güzel bende bilmiyordum böyle olduğunu paylaştığınız için teşekkürler
Giresun adasının tam karşısına..şimdiki Aksu suyunun denize döküldüğü yerdeki..küçük tepeciğe..boyu en az 100 metre olan..Amazon kraliçelerinden biri olan Serimarisin heykeli yapılsa..Giresun tarihi ve Halkının kökenleri..mitolojiisyle birlikte biraz daha gerçeğe oturacaktır..