Rahmi M. Koç Müzesi nerede? Müzede neler yapılır

Müze ifadesi genel olarak halkımızda sıkıcı eserlerin bulunduğu yerler olarak görülüyor. Bunu gelen turistlerin kendi müzelerimizi Türk halkından daha fazla gezmesinden anlayabiliyoruz.

Fakat defalarca gitmiş olduğum Rahmi M. Koç Müzesi sıradan müzeler gibi değil. İstanbul’un bana göre en iyi müzesi diyebileceğim bu müzenin içerisinde sıkıcı eserler yok. İnteraktif bir gezi deneyimi ve eğlenceli saatler yaşatmayı başaran Rahmi M. Koç Müzesi’nde gezerken öğreniyorsunuz.

rahmi koc muzesi 1
© Fotoğraf: Fatih Ozdemir

Sanayinin daha ağır bastığı müzede sergilenen şeyler sizi görünce harekete geçiyor veya siz tuşuna basarak harekete geçiriyorsunuz. Hatta bazı bölümlerine tek başınıza girdiğinizde eserlerin aniden çalışmasından ötürü korkabilirsiniz de : )

Tarihi Lengerhane Binası’nda Denizcilik, Havacılık, Demiryolu, Buharlı Makineler, Bilimsel Aletler, İletişim Aletleri, Objeler/Oyuncaklar, Film e Baskı Koleksiyonları, Maket ve Modeller bulunuyor.

rahmi koc muzesi 3
© Fotoğraf: Fatih Ozdemir

Müzenin ana giriş binası olan Tarihi Hasköy Tersanesi’nde ise Karayolu, Denizcilik, Raylı Ulaşım, Buharlı ve Dizel Makikneler, Tarım, Zeytinyağı Fabrikası, Rahmi Koç Galerisi, Atatürk Koleksiyonu, Motosikletler/Bisikletler/At Arabaları/Kağnılar, Dene-Öğren, Ne-Nasıl Çalışır?, Su altu bölümü ve nostaljik dükkanlar bulunuyor. Bunların haricinde müzenin açıkhava bölümü de bulunuyor. Burasını da ziyaret etmek bir hayli keyifli…

Rahmi Koç Müzesi’nin başlattığı güzel bir proje olan Dersler Müzede projesi, çocukları hedeflemiş. Fakat öyle eğlenceli ve eğitici şeyler bulunuyor ki büyüklerinde yakından ilgisini çekiyor. Şahsen müzede en çok eğlendiğim bölümlerden birisi.

İstanbul’a gelen Görünmez Müzisyenler sergisi de geçici olarak Rahmi Koç Müzesi’nde bulunuyor. Bu bölümde tarihi, eski ama hala çalışan önemli müzik aletleri var. Ve bunların özelliği ise başında müzisyen olmadan çalabiliyor : ) Nasıl yani demeyin. Ayrıntısını gidin görün. Fakat bunun geçici bir sergi olduğunu belirtmekte fayda var.

Rahmi Koç Müzesi’ne nasıl gidilir?

47  Eminönü – Yeşilpınar, 47E Eminönü – Binevler, 47Ç Eminönü – Güzeltepe, 47N Eminönü – Nur Sitesi, 54HT Hasköy – Taksim – Mecidiyeköy, 54HŞ Hasköy – Şişli – Taksim, 36T  Taksim – Cebeci otobüs hatlarının Kırmızı Minare durağında ve Metrobüs’ün Halıcıoğlu durağında inerek müzeye ulaşabilirsiniz.

Müze hakkında daha detaylı bilgi almak için Gezimingo’daki Rahmi M. Koç Müzesi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul'u merak ediyor musunuz?

Ortadan boğaz ile bölünen iki kıta üzerine kurulmuş, geleneksel doğu kültürü ile birleşmiş modern bir batı kenti olan İstanbul'u Gezimingo'da keşfedebilirsiniz.

Bu içeriği paylaşın
Fatih Ozdemir
Fatih Ozdemir

Merhaba, ben Fatih Özdemir. Blog yazıyor, arada fotoğraf-video çekiyor, her fırsatta geziyor ve freelance dijital projeler tasarlıyorum.

Seyahat Bültenimize Abone Olun

Ücretsiz bültenimize abone olmak için e-posta adresinizi aşağıya girebilirsiniz.

Görüşünüzü Bildirin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir