Dünyada en çok ziyaret edilen şehirlerin simgelerini ve bu simgelerin dikkat çeken hikayelerini sizler için derledik.
Eyfel Kulesi

1887-89 arasında Fransız İhtilali’nin 100. Yılındaki kutlamalar için düzenlenen Eiffel Kulesi, Gustave Eiffel’in firması tarafından fuarın açılışında giriş kapısı olması amacıyla inşa edilmiş. 324 metre uzunluğundaki kule ziyaretçilere açık üç kattan oluşuyor.
Çin Seddi

Çin Seddi’nin tarihi, M.Ö. 8. yüzyılda Çin’de bulunan 7 krallığın arasında geçen savaşa kadar dayanıyor. Qin Krallığı tüm diğer krallıklara karşı zafer kazanmayı başarınca duvarın birleştirilmesi başlanmış ve ülkenin kuzey bölümüne de duvar çekme emri verilmiş. Duvarın örülmesinde 1.000.000’a yakın işçi çalıştığı söyleniyor.
Kurtarıcı İsa Heykeli

Rio de Janerio’da bulunan Kurtarıcı İsa Heykeli Fransız heykeltıraş Paul Landowski ve Brezilyalı mühendis Heitor da Silva Costa tarafından yapılmış. 30 metre yükseklikte, 635 ton ağırlığında olan heykel 1922-31 yılları arasında inşa edilmiş.
Keops Piramidi

Keops Piramidi Mısır’ın Gize kentinde bulunan üç piramidin en eskisi ve en görkemlisi. Kral Khufu için bir anıt mezar olan bu piramidin yapımına M.Ö 2540 civarı başlandığı ve 23 yıl kadar sürdüğü düşünülüyor. 152 metre yükseklikte olan piramidin 9 metre kadarını erozyon nedeniyle kaybettiği düşünülüyor.
Pisa Kulesi

Kathedralin arkasında bulunan Pisa Kulesi‘nin zemindeki yumuşaklığı nedeniyle yamuk duruşu ve şehirdeki üçüncü en eski bina oluşu kulenin bütün dünyada tanınmasını sağlıyor. Boyu 55 metre olan kulenin 1173 yılında yapımına başlanmış.
Berlin Duvarı

Berlin Duvarı, Berlin’i 1961’den 1989’a kadar ikiye bölen bariyer olarak tarihte yerini aldı. Aslında basit bir tel örgü çekilmesiyle başlayan süreç, bu tel örgülerin duvara çevrilmesi, ardından duvarın doğu tarafından batıya kaçmaya çalışan kişilerin daha kolay görülebilmesi için beyaza boyanması ve gözlem kulelerinin çoğaltılmasıyla daha da sıkı bir hale geldi.
Özgürlük Anıtı

Özgürlük Anıtı yani orijinal adıyla Statue of Liberty, New York City’e gidenlerin görmeden dönmeyeceği bir anıt olarak dikkat çekiyor. Bakır heykeli Fransız heykeltraş Frederic Auguste Bartholdi tasarlamış, Gustave Eiffel 1886 yılında inşa etmiş. Fransızlardan bir hediye olarak Amerikalılara armağan edilen anıt, Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi anısına adanmış.
Sidney Opera Binası

20’nci yüzyılın en ilgi çekici binalarından biri olan Sidney Opera Binası’nda yaklaşık 3000 etkinlik düzenleniyor. Dünyaca ünlü binanın mimarı ise Jorn Utzon. Unesco Dünya Mirası listesinde de yer alan binaya yılda ortalama 2 milyon kişi seyirci olarak katılıyor.
Tac Mahal

İnşasına 1632 yılında başlanan Tac Mahal’ın yapılması yaklaşık 20 yıl sürmüş. Yapımında 20.000’e yakın işçi çalışmış ve binayı oluşturan taşların taşınabilmesi için binlerce fil kullanılmış. Şah Cihan’ın ölen üçüncü karısına adadığı bu yapıyı UNESCO 1983 yılında koruma altına almış.
Big Ben

Orijinal adı Elizabeth Tower olan kulenin aslında büyük çanına verilen isim Big Ben olsa da yaptırıldıktan sonra tüm dünyada bilinirlik açısından bu şekilde anılmaya başlamış. Westminster Sarayı 1830’lu yıllarda çıkan yangınla zarar gördüğünde, eklenilen saat kulesiyle üne kavuşan Big Ben İngiliz kültürünün en belirgin ögesi olarak görülmeye devam ediyor.